ANBI

ANBI gegevens Stichting JazzArt:

Stichting JazzArt is sinds 1-1-2012 door de belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), met de aantekening cultuur.

Voor wie geld aan Stichting JazzArt wil schenken, is het wellicht belangrijk te weten dat wij als ANBI u de mogelijkheid geven fiscaal voordelig te kunnen schenken.

Het belastingvoordeel voor schenkingen aan ANBI cultuurinstellingen is van 2013-2017 extra gunstig voor belastingaftrek voor bedrijven. (B.V.‘s)

Met ingang van 1 januari 2014 zijn ANBI’s verplicht een aantal gegevens via de website te publiceren, met als doel het vertrouwen van het publiek in de filantropische sector te bevorderen.

Voor de Stichting JazzArt vindt u deze gegevens hieronder.

Contactgegevens Stichting JazzArt:

Stichting Jazzart
Ruurlosebeek 14
8033 DV Zwolle

E-mail: info@jazzartorchestra.nl

Fiscaal nummer: 8145.52.626

Doelstelling:

De doelstelling van de Stichting JazzArt is omschreven in de statuten:

Het initiëren van speciale projecten, waarin andere kunstvormen en musici een rol van betekenis spelen, is een van de hoofddoelstellingen van JazzArt.

De insteek is om artistiek en organisatorisch gezien de lat zo hoog mogelijk te leggen.

Zowel de stichting als de band zoekt daarom de samenwerking op met professionele en vakkundige partners.

• Het organiseren van concerten.

• Het geven van workshops.

• Repeteren op regelmatige wijze onder professionele leiding.

Bestuursamenstelling:

Het bestuur van stichting JazzArt is verantwoordelijk voor het beleid op hoofdlijnen,
draagt ervoor zorg dat beleid wordt uitgevoerd en houdt toezicht op de uitvoering.

Voorzitter - W. van Beek

Secretaris - Vacant

Penningmeester - M. van de Wetering

Beleidsplan 2015-2020:

Voor de jaren 2015 t/m 2020 heeft Stichting JazzArt een beleidsplan opgesteld.

Het bestuur hanteert als uitgangspunt dat de bandleden een onkostenvergoeding dienen te ontvangen voor de concerten.

De bestuursleden ontvangen geen onkostenvergoeding.

Link naar het beleidsplan 2015-2020

Jaarverslagen

Link naar het financieel jaarverslag 2019

Link naar het artistiek jaarverslag 2019

JazzArt Orchestra brings music to live

“This Jazz Orchestra is a perfect example of the talent that can be found in the small and art-full country of the Netherlands. They embrace playing jazz the same way I like to – at the highest level you can possibly give and with serious fun!”

- contrabassist, arrangeur en grammy-winner John Clayton over JazzArt Orchestra

JazzArt Orchestra is uitgegroeid tot hét jazzorkest van Oost-Nederland. De programmering is verrassend en breed; van pure onversneden jazz met oog voor traditie tot interessante cross-overs met andere muziek- en kunstvormen.

Samenwerking en synergie

Door de eigen topmusici in de band te laten samenspelen met vooraanstaande instrumentalisten zoals bijvoorbeeld trompettist Eric Vloeimans is de kwaliteit hoog. Ook vocalisten uit verschillende genres laat JazzArt excelleren. Zo waren o.m. Wouter Hamel, Ruben Hein, Humphrey Campbell, Fay Claassen, Maria Mendes (Portugal), Laura Vane (UK) en Sachal Vasandani (VS) te horen met het orkest.
Tegelijkertijd is talentontwikkeling een belangrijke doelstelling van JazzArt. Ook niet gevestigde namen krijgen daarom een kans. Dat kan door te remplaceren in het orkest, door als solist met het orkest op te treden, maar ook door in de periferie van een project scholieren en studenten bij de productie te betrekken.
JazzArt Orchestra werkt samen met een wisselende groep bevlogen dirigenten, arrangeurs en componisten zoals Martin Fondse, Bert Pfeiffer, Paul Woesthuis, Rolf Delfos, Rob Horsting en John Clayton.

Interessante programmering

Met haar projecten slaat JazzArt Orchestra bruggen tussen verschillende muziekstijlen, culturen en kunstdisciplines en weet zij een breed publiek aan te spreken. Zo was JazzArt Orchestra te zien met video artist Martijn Grootendorst, tapdanseres Marije Nie, rapper Typhoon en funklegende Joseph Bowie. Met de Syrische zangeres Shaza Hayek en onder leiding van componist/arrangeur Martin Fondse werkt het orkest op dit moment aan ‘Common Ground’ een project waarin een prachtige cross-over wordt gemaakt tussen Arabische muziek en jazz. Met succes produceert JazzArt verder concerten rond legendes, zoals de tributes aan componist Jerry van Rooyen, vocalist Nat King Cole en pianist & bandleider Count Basie.
JazzArt Orchestra is een terugkerende gast op de podia van Zwolse Theaters en inmiddels programmeert ook poppodium Hedon de band jaarlijks. Daarnaast zijn ze regelmatig te zien op grote festivals in het land zoals het Bevrijdingsfestival Overijssel.

Saxofoons

Tibor Elferink

Tenorsax

David Wilschut

Altsax

Harmen-Jan Teule

Tenorsax

Gerard Gerrits

Baritonsax

Gerlo Hesselink

Altsax

Trompetten

Jan Willem ten Kiefte

Trompet

Anne-Marie ten Heggeler

Trompet

Libbe Oosterman

Trompet

Suzan Veneman

Trompet

Trombones

Gerd Pol

Trombone

Hein-Jan van Vilsteren

Trombone

Henri Gerrits

Trombone

Gerold Scheper

Bastrombone

Ritmesectie

Marius van den Brink

Piano

Thomas Pol

Contrabas

Marc Schenk

Drums

Kevin van den Elzen

Drums

Richie Reichgelt

Gitaar