Clazz! – JazzArt Orchestra & Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel feat. Nathalie Schaap

Clazz! - Een muzikaal spektakel met een reusachtig orkest, een jazzvocaliste, een verteller en een inspirerende live tekenaar.

Muziek is beweging, emotie en vertelt een verhaal. Aan de hand van thema’s als dans en film laten het JazzArt Orchestra en Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel zien en horen dat klassieke muziek en jazz naast verschillen ook veel overeenkomsten vertonen.
Wist u bijvoorbeeld dat (stoom)treinen al vanaf het begin op zowel klassieke als jazz componisten een bijzondere aantrekkingskracht hadden?

Laat je overdonderen door dreunende pauken, op de hielen zitten door zoevende saxen, opschrikken door knetterend koper en ontroeren door zingende strijkers, alles op
heldere wijze aan elkaar gepraat door rasverteller Janpieter Boudens. Tekenaar Gerard de Bruyne voorziet de wereld van klank op geheel eigen wijze van beeld.

Clazz! gaat over ontmoeting, over grenzen heen kijken, van elkaar leren en samenwerken, een prachtige metafoor voor het echte leven!

Clazz! is een samenwerking tussen Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel en het JazzArt Orchestra. Het concert op zondag is een preview op het educatieve concert voor alle basisscholen van Zwolle op maandag 1 april.

Gerard de Bruyne:

Tekenaar Gerard de Bruyne heeft als specialisatie ‘live’ tekenen bij muziekvoorstellingen. Hij werkte veelvuldig met acteur Frank Groothof (Sesamstraat en Klokhuis), die over Gerard de Bruyne het volgende zei:

“Ik heb Gerard leren kennen als een zeldzaam inspirerende kunstenaar, altijd op zoek naar manieren om de zeggingskracht van zijn tekeningen te vergroten”.

JazzArt Orchestra bedankt de volgende sponsoren voor het mogelijk maken van Clazz!:

Schagen groep

Herman Brood Experience

Cortegaerdt

Aleida Greve Fonds

Hemmink

Viesrood Ontwerpers

Prins Bernard Cultuurfonds

Nysingh Advocaten & Notarissen

Georgine van den Boogert Stichting

Stanz

Stadkamer Zwolle

De Gasthuizen

Gemeente Zwolle