JazzArt Orchestra invites Jason Marsalis

Jason Marsalis on vibes

In 2015 wist het JazzArt Orchestra de Amerikaanse contrabassist en componist John Clayton als ‘artist in residence’ metveel succes voor een week naar Nederland te halen. Met Jason Marsalis is het orkest er opnieuw in geslaagd een vooraanstaand jazzmusicus uitte nodigen en een week te laten werken met diverse jonge jazzmusici uit Nederland.

Jason Marsalis, woonachtig in New Orleans, is de jongste telg uit de wereldberoemde Marsalis familie. De jongere broer van trompettist Wynton en saxofonist Branford Marsalis zat op zesjarige leeftijd al achter zijn eerste drumkit. Kort na zijn universitaire studie stond Marsalis op het podium met grootheden als Lionel Hampton en Joe Henderson. Naast drummen ontwikkelde hij zich geleidelijk aan als een uitzonderlijk talent op vibrafoon.

Maandag 14 en vrijdag 18 januari laat ‘artist in residence’ Jason Marsalis zich van zijn meest veelzijdige kant zien tijdens een ‘double bill’ concert in het Bimhuis Amsterdam en Theater Odeon Zwolle. Voor de pauze is hij als drummer te horen bij het kwartet van bassist Thomas Pol. Na de pauze speelt hij als vibrafonist met het JazzArt Orchestra. De jazz uit zijn geboortestad New Orleans, loopt als een rode draad door het programma, waarvoor Jason zelfs een aantal nieuwe arrangementen schreef.

Thomas Pol Quartet feat. Jason Marsalis

De uit Zwolle afkomstige en inmiddels in Rotterdam gevestigde talentvolle bassist Thomas Pol is op zijn jonge leeftijd reeds een veelgevraagd sideman in de Nederlandse jazzscene.
Tijdens zijn studie aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam nam hij deel aan een uitwisselingsprogramma met de universiteit van New Orleans, waar zijn voorliefde voor deze stad en haar muziekgeschiedenis ontstond. Hij deelde daar het podium met talloze bekende jazzmusici waaronder Ellis Marsalis, Nicholas Payton en Wess ‘Warmdaddy’ Anderson.

Het kwartet speelt muziek uit de jaren vijftig en zestig die gebundeld is in het Silverbook, een selectie moderne jazz uit New Orleans met composities van onder anderen Ellis Marsalis, James Black en Harold Battiste.

Naast concerten organiseert het JazzArt Orchestra verschillende educatieve activiteiten met Marsalis, waaronder workshops, clinics, repetities en een lecture recital. Kijk voor meer informatie in de agenda of op de website van de locatie waar de activiteit plaatsvindt.

Thomas Pol